2013

Snart er enda et år over. 2013. Kanskje det beste noen sinne. Året som hadde alt. Jeg har opplevd så mye dette året. Både på godt og vondt. Og jeg går inn i det nye året som en ganske annerledes person enn jeg var for et år tilbake. Et år kan forandre mye, nesten alt.

Jeg startet det nye året sammen med de som betyr aller mest for meg; familien min. Dagene i ettertid brukte jeg som regel på han som er det aller viktigste stikkordet når jeg skal oppsummere 2013. Han som jeg trodde jeg skulle tilbringe resten av livet mitt sammen med. Den 14. februar ble jeg sammen med Peder. Stort sett hver eneste dag tilbragte jeg sammen med han. Vi tok med lillebroren min til Lillehammer for å stå på ski, dro på Grand prix finalen i Oslo spektrum sammen, reiste til Sverige sammen, Danmark sammen, var på russensdag på Tusenfryd sammen og ikke minst - vi opplevde Strømsgodset første seriegull på 43 år sammen.

For dette er også året hvor fotball har stått litt over middels i fokus. Som en ganske "liten" klubb, var ikke forventningene så alt for store til oss før sesongen. Men etter noen serierunder kunne vi synge "Godset på topp", for det var vi. Og det var morsommere enn noen gang å reise land og strand rundt sammen med Godsetunionen. Jeg og reservepappaen min kjørte blandt annet til Ålseund for å få med oss 3 viktige poeng hjem. Ellers så husker jeg spesielt godt da vi pissa på Enga på Ullevaal, og Start i Kristiansand. Jeg og Peder hadde en fantastisk biltur til Kristiansand, bare han og jeg. Poeng ble det i nesten hver by. Litt frem og tilbake på tabellen var det. Men da alt skulle avgjøres hjemme mot Haugesund i siste serierunde, var vi best. Gullet havnet i Drammen, og jeg fikk oppleve kanskje mitt livs største øyeblikk. Banestorming, gullsermoni på Marienlyst stadion og feiringen på Bragernes torg etterpå.

Sunny beach. Jeg fikk verdens beste bursdagspresang på 19 års dagen min. En uke til Sunny beach sammen med Peder. Det kunne ikke bli noe annet enn perfekt, og det ble det også. Var det noe jeg og Peder virkelig trengte, så var det en uke alene, bare meg og han. Late dager på stranda eller ved bassenget. Om kveldene gikk vi i gatene til langt på natt. Jeg var verdens heldigste. Og jeg tror jeg følte meg som den lykkeligste jenta i hele verden. Som julenissen på lykkepiller. Og jeg har aldri vært så forelska i noen, noen gang, som det jeg var i Peder. Han kjøpte ting til meg ved nesten hvert hjørne. Passet på meg den ene dagen jeg var syk. Fikset internett så jeg fikk blogga, uansett tid på døgnet. Hvis jeg sa at jeg hadde lyst på noe godt, gikk han til nærmeste kiosk, mens jeg fikk slappe av på hotellrommet. Jeg kunne ikke hatt det bedre. Han behandlet meg som en prinsesse hele uka. Passet på meg som om jeg var en diamant(eller noe sånt). Kunne jeg fått leve en uke av livet mitt om igjen, ville jeg definitivt valgt denne.

2013 er også året jeg fikk lappen. Aldri i hele mitt liv har jeg vært så nervøs som da jeg satte meg inn i bilen for å ha oppkjøring. Men jeg bestod med glans. Og jeg følte at det gikk skikkelig dritt, men sensor sa at jeg ikke gjorde en eneste feil, så det skal tydeligvis ikke så veldig mye til for å bestå hehe. Så dere som har oppkjøring i løpet av 2014 - dere trenger ikke grue dere. Det ble masse kjøring, og til slutt gikk jeg faktisk litt lei. Jeg måtte også ringe NAF to ganger iløpet av tre dager, men det skriver jeg ikke noe mer om. Den ene gangen kjørte jeg meg fast ute i hagen.

Høsten har jeg egentlig ikke så mye å si om. Ettersom jeg så godt som droppet ut av skolen før sommeren, så har jeg egentlig ikke gjort så mye denne høsten. Annet enn å klage over været og at det aldri ble snø eller jul. Jula kommer jo like fort hvert eneste år, selvom jeg begynte å telle ned dager allerede i august. Dessverre forsvinner den også like fort hvert eneste år. Men er det en ting jeg virkelig har lært denne høsten, så er det å sette pris på det jeg har.

2013 har vært det beste noen sinne. Når jeg tenker tilbake til 2013 vil jeg alltid tenke "det var det året jeg var sammen med Peder". Nå er det desverre over. Etter 10 måneder ble jeg singel igjen. Så da vet dere det også. Det skjedde for noen uker siden, men jeg har ikke hatt noe særlig lyst til å skrive noe om det før nå. Dette er kanskje det tristeste jeg har opplevd noen gang. Men jeg begynner endelig å komme litt over det. Ikke Peder, men bruddet. Det er trist, men tydeligvis er det meningen. Peder vil alltid ha en helt spesiell plass i hjertet mitt, og det føles egentlig helt feil å skrive dette. Men fra og med i dag skal jeg ikke lenger se tilbake. Fra og med i dag skal jeg gå videre i livet mitt. Takk for alt, 2013. Min julaften

Jeg har vurdert å skrive dette innlegget så mange ganger nå, men jeg får aldri gjort det. Selvom jeg ikke har gjort noe siden julaften haha. Jeg hadde ihvertfall en perfekt julaften. Våknet opp til julestrømpe og julemorgen på tv, spiste julefrokost og sov en time. Det eneste programmet jeg egentlig liker på julaften er Johannas jul, ellers synes jeg alt annet er alt for gammelt og trist. Så derfor la jeg meg til å sove en time, for å få tiden til å gå. Så dro vi i kirken, selvom det er kjedelig. Men det blir liksom ikke ordentlig jul før jeg har vært i kiken. 

Etter kirken tok vi med oss mormor og bestefar hjem, også åpnet Kristoffer og Johanna pakker før middagen, sånn at de kunne legge seg rett etterpå. Middagen min bestod som vanlig av makaroni, men på julaften tar jeg brun saus oppå istedenfor ketchup. Etter middagen åpnet jeg, Maria, Elias og Rebekka gaver, og da vi var ferdig ved 11-tiden, så begynte mamma, Oddy, mormor og bestefar å åpne pakker. Jeg fikk så mye fint, og var fornøyd med absolutt alt. 


Oslo

Heihei. Long time no see. Jeg har hatt så mye å gjøre(til meg å være) den siste uka. Hele forrige uke jobbet jeg faktisk hver dag. I tillegg var jeg, Elias(lillebror), Rebekka(lillesøster) og Peder og spiste taco hos familien min til Peder. Så passet jeg kusina og fetteren min, også gjorde jeg sikkert mye annet jeg ikke husker nå haha. Jeg får jo nesten ikke tid til noe når jeg må hjem for å se på julekalendere hele tiden. 

I går begynte det ENDELIG å snø. Og ikke bare litt, men sånn masse. Eller, ikke sånn sykt mye da, men mer enn det har gjort i hele år. Så jeg og Peder tok toget inn til Oslo, og var overlykkelige over snøen. Alt var helt perfekt i hele går. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke drar litt oftere til Oslo, det er jo ikke langt i det hele tatt. Jeg fikk kjøpt både sminke til meg selv og de siste julegavene. Woho. Dro rett til Peder og spiste pizza da vi kom tilbake igjen. 

Jesus og Josefine

Er det en ting det aldri blir jul uten så er det "Jesus og Josefine". "Tre nøtter til Askepott" og "grevinnen og hovmesteren" betyr ca. ingenting for meg. "Jesus og Josefine" derimot. I fjor ble den ikke vist på tv og det var så utrolig trist. Jeg synes det er så urettferdig at de viser "the julekalender" nesten hvert eneste år, mens mine favoritt julekalendere viser de nesten aldri. Og "Jesus og Josefine" er seriøst umulig å få kjøpt i Norge. Derfor spurte jeg nrk om de kunne vise "Jesus og Josefine" i år. Men tror dere de gadd å vise den? Neida. Istedet viser de en dødskjedelig julekalender som heter "julestjerner" eller noe sånt. Jeg spurte faktisk til og med nrk om de kunne kopiere den opp for meg for 500 kroner, men jeg fikk aldri noe svar. Så desperat var jeg. Egentlig ville jeg ha den på norsk, men da tante ringte fra Danmark og spurte om jeg ville ha den med dansk tale og tekst, ble jeg overlykkelig og ville ha den likevel. Og heldigvis var det ikke vanskelig i det hele tatt. Jeg skjønner alt sammen! Muligens fordi jeg har sett den tusen ganger før. 

Likevel synes jeg det er teit at de har sluttet å sende den. "Jesus og Josefine" er både koselig, spennende og har et utrolig bra budskap. På en måte skjønner jeg at nrk sluttet å sende den, de fikk jo så masse klager fra human etisk forbund. Så utrolig dårlig gjort! Akkurat som om jeg går til en avis hver gang de viser noe på tv uten at kristendommen er nevnt. I Danmark lager de mange kristne julekalendere, i Norge derimot, de viser ikke en eneste kristen julekalender. Norge er så pinglete. Alt skal være helt fritt for religioner og blablabla. Skal vi slutte å feire jul også da? For det er jo tross alt det jula handler om, at Jesus ble født. Ikke at jeg er noe moralens vokter altså, jeg synes bare det er så trist at de har sluttet å sende "Jesus og Josefine" på grunn av det er "grov kristen demagogi". Men nå har jeg heldigvis fått den på dvd, så da er jeg glad. Nå koser jeg meg med en episode hver dag. Så da ble det jul i år og. 

Videoblogg - julestemning

1. desember er like fantastisk hvert eneste år. Eller, desember er like fantastisk hvert eneste år. I dag startet vi dagen med å dra i kirken. Kristoffer(lillebroren min) skulle få en bok som alle fireåringer får. Herregud han er så søt. Han stod oppe på scenen, fikk boka og sa "tusen millioner takk". Også er han så utrolig snill. Tror aldri jeg har møtt en snillere fireåring noen gang. Etter kirken dro vi til mormor sammen med tante og onkel, fetter og kusine, og Peder. Og etter klokka seks har jeg sittet klistret foran tv(bortsett fra da jeg og Peder tok en kjøretur for å fylle bensin) og sett på julekalendere. Først "jul i svingen", så "Jesus og Josefine" som jeg har fått på dvd, så "unge Fleksnes", og så "nissene over skog og hei". Jeg liker ikke tv2 sine julekalendere, de gir meg alltid en trist og dyster følelse. Men på nrk og tv Norge har jeg fått alle mine favoritter i år.

Under her har jeg laget en video fra da vi pyntet huset og pepperkakehuset i går. Det var så utrolig koselig at jeg måtte forevige det på film. Huset vårt, inkludert rommet mitt er såå koselig nå. Får julestemning med engang jeg kommer inn døra. Åh jeg skal virkelig nyte hvert eneste sekund av desember. Julen gjør meg så lykkelig. Håper ikke den suser forbi før jeg rekker å nyte den ordentlig. Så tenner vi et lys i kveld

.. vi tenner det for glede. Det står og skinner for seg selv og oss som er tilstede. Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede.
En luke er åpnet, et flaxlodd er skrapt, det er 1. desember, 23 dager til julaften, og 1.advent.
 Image and video hosting by TinyPic

Helena Westergren, 21 år.

helenawestergren@live.no