Bunad blir burka

Det er skummelt å se hva som er i ferd med å skje med samfunnet vårt. Skummelt å se hvordan alle utlendinger, og spesielt muslimer tar over verden. Det er skummelt å tenke på at vi kan risikere å møte på noen med noe så skremmende som en hijab. Eller at vi kan risikere at en mørkhudet kommer og setter seg ved siden av oss på bussen.

Det er jo helt sykt å tenke på at vi velger å ta inn så mange kriminelle mennesker i landet vårt. Det er rart at vi slipper inn både snyltere, terrorister, voldtekstmenn og drapsmenn, ikledd turban, hijab og aladdin bukser. Skal vi virkelig la lille Norge bli et "muslimland" med både kvinnemishandling og karri kultur? Skal de tvinge oss til å be mot mekka fem ganger om dagen, bytte ut hjemmelagde kjøttkaker og fårikål med köfte og tikka-massala, bunad med burka, listepop med jahla jalla musikk og innføre faste en måned i året? Skal vi bare sitte å se på at det stadig blir økende antall av voldtekt og terroraksjoner? Skal vi sitte å se på at menn mishandler konene sine? Vi må rett og slett åpne øynene våre å få stanset denne innvandringen ganske fort. Hvis ikke kommer hele Norge til å se ut som Øst-Europa om et par år.

Eller skal vi rett og slett åpne opp øynene våre og se at disse menneskene er like mye verdt som oss? Selvom de har mørkere hudfarge, tror på noe annet, har en annen kultur og er vandt til å leve annerledes enn oss, så betyr ikke det at de ikke er like fulle av følelser og kjærlighet som det vi er. Det er vel ikke nødvendig å sende alle ut av landet bare fordi en som kommer fra samme land eller en med samme tro er terrorist, voldtekstmann eller drapsmann. Alle mennesker er forskjellig. Uanett hvordan vi ser ut, hva vi tror på eller hvor vi kommer fra. Dessuten sier det seg selv at det er fler kriminelle muslimer enn nordmenn, når antallet muslimer er vesentlig høyere enn 5 millioner?

La utlendinger være utlendinger, og nordmenn være nordmenn. La de som vil bruke hijab, turban og aladdin bukser. Vi må slutte å dømme hverandre etter hvor vi kommer fra og hva vi tror på. For til syvende og siste så er vi bare mennesker alle sammen. Født under samme himmel, lagd av kjøtt og blod. Nei til terrorisme, og nei til rasisme.


"Du fortjener å oppleve terror selv"

Wow. Virkelig? Hva har jeg gjort dere? Jeg skrev et innlegg om at nordmenn sprer for mye hat i kommentarfeltene, og dette er det dere svarer med? Jeg har aldri fått så mye hat noen gang. At dere kommenterer at jeg er dum og naiv er en ting, men at folk skriver at de håper jeg får oppleve terroren? Seriøst? Jeg er et menneske. Og jeg fortjener da virkelig ikke å dø. Dere understreker akkurat det jeg sier, at dere er kalde og egoistiske. Og føler dere truffet.

Jeg har ikke nevnt politikk i innlegget mitt. Jeg har ikke snakket om asylpolitikken eller flyktingstrømmen. Jeg snakker om at når det skjer noe et annet sted, så er nordmenn raskt ute med å slenge drittkommentarer og hat i kommentarfeltene. Jeg skjønner også at vi ikke kan hjelpe alle verdens flyktninger. Jeg skjønner også at vi ikke kan åpne grensene våre for alle. Men må vi spre hat for det? Må vi kommentere dritt for det? Dere kalde, egoistiske nordmenn som jeg snakker om, dere bryr dere mer om å spre hat, enn å vise empati og kjærlighet for det som nettopp har skjedd. Kommentarfeltene fylles med "nå må vi se å få kasta ut alle muslimer, før dette skjer i Norge og".

Dere misforstår meg. At dere vrir ordene mine til at jeg godtar og støtter terror er faktisk helt sykt. Jeg er på ingen måte for terror. Ikke kall meg dum, når dere er så trangsynte at dere verken klarer eller vil lese mellom linjene mine. Ikke be meg lese om islam, eller lese koranen, når jeg kan mer om religion enn 90% av dere som kommenterer dritt. Jeg vet at det IS står for ikke har noe med islam å gjøre. Jeg vet at det står i koranen at "dreper du et menneske, dreper du hele menneskeheten". Alle vet at flyktningskrisen løses feil, men jeg har aldri snakket om politikk. Jeg har aldri sagt at vi skal hjelpe alle, eller ha frie grenser. Jeg sier bare vis empati, medlidenhet og kjærlighet til de som faktisk opplever terror. Hvis dere har en løsning på flyktningskrisa, så meld dere inn i et politiskparti og gjør noe med det, istedenfor å sitte og slenge dritt under en artikkel om terror. For de som leser det er ikke terroristene, de som leser det er vanlig, uskyldige muslimer. Og de fortjener ikke det.

Jeg forstår ikke hvorfor det er så galt å mene det, at dere må søke meg opp på facebook for å skrive dritt personlig til meg. I dag har jeg lest 552 drittkommentarer om meg selv. Og jeg forstår fortsatt ikke hvorfor. Hvis jeg er mentalt skada, har psykiske problemer og fortjener å oppleve terror fordi jeg bryr meg om andre mennesker, da er det ikke meg det er noe galt med.


Kjære nordmenn, når ble dere så kalde?

I dag skriver avisene om et terrorangrep i Brussel. Fler mennesker er drept. Uskyldige mennesker. Jeg blir lei meg. Akkurat som jeg ble da det smalt i Tyrkia forrige uke. Det er vondt å se hvordan uskyldig mennesker blir rammet av terror. Det er skummelt å se hvordan terroren herjer i Europa. Det er skummelt at vi ikke kan reise noe sted uten å være trygge. Men mest av alt er det bare trist. Og enda tristere er det å se hvordan nordmenn reagerer

Kjære nordmenn, når ble dere så kalde? Kommentarfeltene er ikke fylt med sympati, men hat. Kalde, egoistiske og feige nordmenn spyr ut kommentarer om at «nå må vi stenge grensene», «sånn går det når vi tar i mot så mange flyktninger», «nå må Norge våkne opp». Åh jeg blir så sint at jeg har ikke ord. Her sitter vi i Norge, kanskje det tryggeste landet å bo i nå, og dere skriver at vi må stenge grensene våre??!! Hvordan er det mulig å mene noe sånt? De flyktningene som kommer til Norge, de flykter fra den terroren vi nordmenn frykter aller mest. De kommer fra et liv fylt med terror og frykt. Hva gir oss nordmenn rett til å ha det bedre? Har ikke de rett til å oppleve den samme tryggheten som det vi opplever? Hvis det er sånn at det blir utrygt i Norge av å slippe andre mennesker inn i landet vårt, så får det bare være. Vi kan ikke leve i verden fylt av krig, terror og elendighet, uten å hjelpe, bare fordi vi er redde. Vi kan ikke sitte her i trygge Norge, mens vi ser på mennesker i resten av verden lider. Nei, vi kan ikke hjelpe alle, men å hjelpe noen, er bedre enn å hjelpe ingen

Det verste er at dere får en artikkel om terror i andre land til å handle om frykt for terror i Norge. Hvordan nesten alle kommentarene handler om vår frykt, istedenfor å vise kjærlighet og sympati for terroren som nettopp har rammet hundrevis av uskyldige mennesker rundt om kring i verden de siste ukene.

Jeg er ikke naiv. Langt ifra. Jeg vet at ved å dra flyktninger inn i Europa, kan vi også oppleve mer terror. Men jeg synes ikke at vi har mer rett til å leve et trygt liv, enn noen andre. Og dessuten; jeg er ikke redd for at terroren kommer til Norge. For dere kalde, egoistiske og feige nordmenn har ødelagt Norge, lenge før terroren.

Om to uker reiser jeg til Tyrkia. Noe de fleste av dere synes er helt idiotisk og farlig. Men terroren kan ramme hvem som helst, når som helst, hvor som helst. Og når den gjør det, så må vi stå sammen mot terror. Ikke sammen mot muslimer og «utlendinger». For alle mennesker er like mye verdt, og alle mennesker har like mye rett til trygghet. Nordmenn hadde flaks som ble født i Norge, men vi fortjener det ikke noe mer enn andre av den grunn

I dag er jeg flau over å være norsk. Men jeg er veldig, veldig takknemlig for at jeg kommer fra trygge Norge. Og hvis jeg kan dele den tryggheten med andre, så gjør jeg mer enn gjerne det. Selvom det betyr at min trygghet svekkes. Image and video hosting by TinyPic

Helena Westergren, 21 år.

helenawestergren@live.no