"Du fortjener å oppleve terror selv"

Wow. Virkelig? Hva har jeg gjort dere? Jeg skrev et innlegg om at nordmenn sprer for mye hat i kommentarfeltene, og dette er det dere svarer med? Jeg har aldri fått så mye hat noen gang. At dere kommenterer at jeg er dum og naiv er en ting, men at folk skriver at de håper jeg får oppleve terroren? Seriøst? Jeg er et menneske. Og jeg fortjener da virkelig ikke å dø. Dere understreker akkurat det jeg sier, at dere er kalde og egoistiske. Og føler dere truffet.

Jeg har ikke nevnt politikk i innlegget mitt. Jeg har ikke snakket om asylpolitikken eller flyktingstrømmen. Jeg snakker om at når det skjer noe et annet sted, så er nordmenn raskt ute med å slenge drittkommentarer og hat i kommentarfeltene. Jeg skjønner også at vi ikke kan hjelpe alle verdens flyktninger. Jeg skjønner også at vi ikke kan åpne grensene våre for alle. Men må vi spre hat for det? Må vi kommentere dritt for det? Dere kalde, egoistiske nordmenn som jeg snakker om, dere bryr dere mer om å spre hat, enn å vise empati og kjærlighet for det som nettopp har skjedd. Kommentarfeltene fylles med "nå må vi se å få kasta ut alle muslimer, før dette skjer i Norge og".

Dere misforstår meg. At dere vrir ordene mine til at jeg godtar og støtter terror er faktisk helt sykt. Jeg er på ingen måte for terror. Ikke kall meg dum, når dere er så trangsynte at dere verken klarer eller vil lese mellom linjene mine. Ikke be meg lese om islam, eller lese koranen, når jeg kan mer om religion enn 90% av dere som kommenterer dritt. Jeg vet at det IS står for ikke har noe med islam å gjøre. Jeg vet at det står i koranen at "dreper du et menneske, dreper du hele menneskeheten". Alle vet at flyktningskrisen løses feil, men jeg har aldri snakket om politikk. Jeg har aldri sagt at vi skal hjelpe alle, eller ha frie grenser. Jeg sier bare vis empati, medlidenhet og kjærlighet til de som faktisk opplever terror. Hvis dere har en løsning på flyktningskrisa, så meld dere inn i et politiskparti og gjør noe med det, istedenfor å sitte og slenge dritt under en artikkel om terror. For de som leser det er ikke terroristene, de som leser det er vanlig, uskyldige muslimer. Og de fortjener ikke det.

Jeg forstår ikke hvorfor det er så galt å mene det, at dere må søke meg opp på facebook for å skrive dritt personlig til meg. I dag har jeg lest 552 drittkommentarer om meg selv. Og jeg forstår fortsatt ikke hvorfor. Hvis jeg er mentalt skada, har psykiske problemer og fortjener å oppleve terror fordi jeg bryr meg om andre mennesker, da er det ikke meg det er noe galt med.


Image and video hosting by TinyPic

Helena Westergren, 21 år.

helenawestergren@live.no